Skip to main content

Een reis vol kleur, passie en groei

De beginjaren

Op 3 augustus 1998, ben ik officieel Shapers haarmode begonnen. Toen ik als 16 jarige me inschreef voor de kappersopleiding, zei ik niet dat ik kapster wilde worden, maar dat ik een eigen kapsalon wilde beginnen. Maar niet eerder voordat ik een hele bak aan ervaring had. Dus ik heb al mijn diploma’s gehaald. ben daarna in verschillende soorten kapsalons werkzaam geweest.

Toen ik 26 was heb ik ook nog een jaar voor een toeleverancier gewerkt als technisch adviseuse, ook weer met de achterliggende gedachte dat ik dan in veel salons kon kijken en om daar dan weer de dingen uit te halen die ik zelf kon toepassen of juist niet moest toepassen als ik voor mezelf zou beginnen.

Het team

Het toeval wilde dat juist in die tijd een kapsalon te koop kwam in Elst waarvan ik altijd had gezegd dat ik zo’n type salon zou willen hebben. Met mijn toenmalige partner die ook kapper was heb ik toen de salon overgenomen. Wij woonden toen nog in Eindhoven, maar zijn een jaar daarna naar Arnhem verhuisd. Kort daarna kwam er Monika erbij als leerling kapster en zo zijn we in het begin begonnen.

Daarna kwam er al snel een kapster bij en dat is in de jaren uitgegroeid tot een team van zes.

Monika heeft geen introductie nodig. Zij is op haar 17e begonnen als leerling en staat al 25 jaar aan mijn zijde. Haar enthousiasme voor het vak nog net als toen en dat is ook gelijk haar kracht. Als Monika er niet is, is het stil in de salon. Bij Monika kun je voor alles terecht! Ook zij heeft haar jubileum dit jaar.

Laura is er ook al weer 14 jaar. Ook als leerling begonnen, inmiddels moeder van twee kindjes. Uitgegroeid tot ook een hele vaste kracht in ons team. Laura vind alles wat met lang haar te maken heeft het leukst. Kleuringen, knippen stylen enz. Ook heeft zij de visagie opleiding gedaan dus voor een feestelijke make-up moet je bij haar zijn.

Dan onze Carolien, al weer 11 jaar een vast gezicht in ons team. Zij kwam in ons team nadat ze 10 jaar bij een andere salon had gewerkt. Carolien is de rust zelve en haar maak je niet gek. In de tussentijd ook twee kindjes en getrouwd. Bij Carolien kun je met alles terecht, creatief en altijd in voor iets nieuws….

Dan Cindy, ook zij is inmiddels al weer bijna zeven jaar bij ons. Cindy ken ik van vroeger toen ik nog technisch adviseuse was. Ik kwam in de salon waar zij werkte. Niks was haar te dol, de gekste kleuren en kapsels. Na in verschillende salons te hebben gestaan en ook nog bedrijfsleidster is geweest, werkt deze bezige bij nu al weer 7 jaar bij ons. Bij Cindy kun je voor alles terecht.

Dan onze Benjamin, Kyra, onze leerling kapster die pas een jaar op school zit. Super enthousiast en gemotiveerd! Doet al veel van onze kleuringen. Altijd een praatje en een kopje koffie. En altijd aan het oefenen. Om Kyra kun je niet heen en we zijn blij met deze kanjer.

Voortdurende ontwikkeling en nieuwe technologieën

We gaan na 25 jaar nog steeds naar cursussen en bijscholingen, omdat we belangrijk vinden dat we up to date zijn met alles wat er nieuw is. Daarbij blijven we zelf ook getriggerd en enthousiast. Zo hebben we 7 jaar geleden een speciale barberhoek gemaakt voor de mannen omdat we toch wel merkten dat daar belangstelling voor was. We proberen zoveel mogelijk in te springen op de behoeftes van onze klant. Zo zijn we net begonnen me de color master van chi. Een kleurmachine die alle kleuren kan maken. Ammonia en ppd vrije kleuringen. Zachter voor hoofdhuid en haar. Veel minder afval, dus beter voor het milieu.

“Colourful Journey” – Ons thema en filosofie

Deze kleurmachine bracht mij ook gelijk het idee voor nieuwe foto’s op onze website. Ons thema hebben we colourful journey (oftewel kleurrijke reis) genoemd. Het weerspiegeld het kleurrijke aspect van ons vak, maar ook van de reis die Shapers haarmode heeft afgelegd de afgelopen 25 jaar. He weerspiegeld de evolutie, groei en transformatie die de salon heeft doorgemaakt. Het roept bij ons ook een extra feestelijk gevoel op.

De naam Shapers komt van het Engelse woord Shapen. Wij zijn altijd aan het “shapen”, vormen. “Meer dan even naar de kapper”, is de slogan die we al 25 jaar hanteren. Wij staan hier steeds voor. Bij ons is het niet even geknipt worden. Lekker aan onze tafel plaats nemen, koffie erbij, advies krijgen en dan daarna heerlijk je behandeling te ondergaan.

Een dankwoord vind ik op zijn plaats.

Ik wil al onze klanten bedanken van de afgelopen 25 jaar. (en dat zijn er nog al wat) Het vertrouwen dat jullie ons iedere keer weer geven om jullie weer met een goed gevoel de deur uit te laten gaan.

Het leuke aan 25 jaar bezig zijn is dat ik klanten heb die ik al 25 jaar in de stoel heb. Waar ik heel veel weet en daardoor ook een bijzondere band heb. Waar de kinderen en soms ook de kleinkinderen zelfs ook bij ons komen. Hoe bijzonder is dat?

Dan last but not least: Bedankt meiden van Shapers. Zonder Jullie professionaliteit, gezelligheid, hart voor de zaak en het harde werken hadden we nooit zo’n mooie salon neergezet. Gezamenlijk timmeren we toch al mooi 25 jaar aan de weg. Pieken en dalen, we zeggen wel eens tegen elkaar dat we een boek kunnen schrijven over Shapers, ik zeg dat wordt een bestseller.

Bedankt!